De belangrijkste voordelen van een VPS op een rij

Elke website of webshop gebruikt een (deel van een) server om bereikbaar te kunnen zijn via het internet. Er zijn verschillende vormen van hosting die het mogelijk maken om gebruik te maken van een server, waarvan de VPS er een is. Maar wat is een VPS en wat zijn de voordelen ten opzichte van Shared Hosting?  

Wat is een VPS?

VPS staat voor Virtual Private Server. Wanneer je gebruik maakt van een VPS, krijg je een gescheiden privé omgeving op een server. Dat houdt in dat een VPS je volledige vrijheid biedt: je kunt zelf instellingen beheren en gewenste softwares draaien zonder dat anderen daar invloed op uitoefenen.  

Het verschil tussen VPS en Shared Hosting

Het grote verschil tussen VPS en Shared Hosting zit hem in het stukje server dat je toegewezen krijgt. Zoals gezegd krijg je bij een VPS een gescheiden omgeving op een server, waardoor je veel vrijheid hebt in het inrichten van jouw stukje server. 

Shared Hosting daarentegen houdt in dat je een server deelt met andere gebruikers. Deze gebruikers hebben invloed op de server die jij gebruikt, omdat je onder andere het geheugen en de rekencapaciteit van de server deelt. De prestaties van andere websites – die wellicht veel capaciteit vragen – hebben daarmee invloed op de prestatie van jouw website. 

De voordelen van een VPS

Een VPS heeft als belangrijk voordeel dat een stukje server exclusief voor jou beschikbaar is. Je deelt de server dus niet met legio anderen. Het belangrijkste voordeel hiervan is een snellere laadtijd en het beheer van de website bij één partij. Omdat laadtijd een van de belangrijkste ranking-factors is van Google om SEO te beoordelen, is het essentieel om dit te waarborgen.

De belangrijkste voordelen van een VPS op een rij:

 • – Hogere performance
  – Vrijheid in softwarekeuze
  – Je kunt gebruik maken van een voor geïnstalleerde VPS of hebt de mogelijkheid om de VPS zelf in te richten
  – Je deelt geen data en resources met anderen
  – Je hebt veel opslagruimte en dataverkeer
  – Voor elke VPS wordt eigen geheugen, processorkracht, schijfruimte en dataverkeer gereserveerd. Je krijgt daarom precies waar je voor betaalt.

Verbeteren van prestaties

Deze voordelen kunnen de prestaties van je website of webshop aanzienlijk verbeteren. Zo heeft ook CRUX ervoor gekozen om van Shared Hosting over te stappen naar een VPS. Deze VPS is exclusief beschikbaar voor de klanten van CRUX en Converseon. Gebruik maken van de VPS van CRUX brengt de volgende voordelen met zich mee: 

 1. Gratis migratie!
 2. Lagere prijs, voor een hogere performance en betere service & support
 3. Laadtijd van de website is bij Converseon verbeterd van 3,5 naar 1,5 seconde
 4. Performance in Google significant verbeterd door SEO-optimalisatie
 5. Uptime van 99,9%
 6. Data veilig opgeslagen in het DTS Data Centrum in Nederland
 7. 24/7 service & support via specialisten van Cloud86
 8. Eén aanspreekpunt voor jouw website
 9. Dagelijkse back-ups
 10. Alle websitetypen kunnen gehost worden

Is een VPS iets voor jou?

Afhankelijk van je plannen met jouw website of webshop kies je voor een VPS of Shared Hosting. Indien je een website of webshop hebt met een klein aantal pagina’s of producten is het in de regel geen probleem om voor Shared Hosting te kiezen. 

Heb je echter een grotere website of webshop? Of wil je ondanks het formaat de zekerheid hebben van een goede performance? Dan is het raadzaam om voor een VPS te kiezen vanwege de stabiliteit en snelheid die het biedt.

Klaar voor snelle en stabiele hosting?

CRUX heeft geïnvesteerd in het opzetten van een Virtual Private Server (VPS). Wij hebben Cloud86 geselecteerd als leverancier, onafhankelijk uitgeroepen door HostingVergelijker.nl als nummer 1 hostingprovider met een gemiddelde beoordeling van 4,9 uit 5! Cloud86 onderscheidt zich op snelheid en service & support. Als klant van CRUX & Converseon kan jij gebruik maken van de SLA die wij met hen hebben afgesloten.

Meer weten? Vul het onderstaande formulier in. We bespreken graag of onze VPS voor jou van waarde kan zijn.

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.