Skip to content

Deze 4 tips helpen je aan een snellere website

Share on facebook
Share on linkedin
Share on whatsapp

En waarom een snelle website belangrijk is.  

 

De snelheid van je website is een belangrijke Google ranking factor bij het bepalen van je SEO score. Buiten het feit dat een snelle website meetelt voor een hogere positie in Google, is het ook iets wat je websitebezoekers zullen waarderen. Ga maar na; als het laden van een website een paar seconden duurt, klikken we al snel weg om naar een andere bron op zoek te gaan. Om dit te voorkomen is het belangrijk om de prestaties van je website te optimaliseren. In deze blog delen we 4 tips die je helpen aan een snellere website.

Waarom een snellere website?

We willen allemaal graag een snelle website. Toch zijn er genoeg websites te vinden die er enkele seconden over doen om te laden. Waarom is het belangrijk om je website sneller te maken en de prestaties van je website daarmee te verbeteren? De 3 belangrijkste redenen op een rij:

 • – De snelheid van je website is een belangrijke Google ranking factor. Het draagt dus bij aan een hogere SEO score en een betere positie in zoekmachines.
 • – De gebruiksvriendelijkheid van je website gaat omhoog naarmate je website sneller is. Bezoekers klikken minder snel weg doordat ze (te) lang moeten wachten en komen dus sneller op de plek waar ze naartoe willen.
 • – Doordat je website sneller is en beter presteert voor je bezoekers kunnen als gevolg de pageviews en conversies toenemen. Je kunt er dus financieel voordeel mee behalen.

Tips voor een snellere website

Goed, het is dus duidelijk dat een snelle website belangrijk is. Maar hoe krijg je dat voor elkaar? Deze 4 tips hebben veel effect op de snelheid van je website en kun je gemakkelijk zelf toepassen:

 1. Aanzetten van caching
 2. Optimaliseren van afbeeldingen
 3. Reduceren van het aantal plugins
 4. Snelle en gespecialiseerde hosting

1. Aanzetten van caching

Een slimme manier om je website sneller te maken is door caching aan te zetten. In een caching-plugin worden onderdelen van je website opgeslagen. Omdat de gegevens niet opnieuw gegenereerd of gedownload hoeven te worden, wordt de website sneller geladen wanneer een bezoeker weer terugkomt op je website.

Bekende caching-plugins zijn bijvoorbeeld:

 • – Super Cache 
 • – W3 Total Cache 
 • – WP Rocket. 

2. Optimaliseren van afbeeldingen

Grote afbeeldingen zijn funest voor de snelheid van je website. Want hoe hoger de afbeeldingsgrootte en resolutie van de afbeelding, hoe langer de laadtijd van de pagina. Je kunt dit optimaliseren door afbeeldingen te comprimeren.

Je afbeeldingen comprimeren is een van de makkelijkste manieren om je website sneller te maken. Je verkleint de bestandsgrootte door je afbeeldingen op te slaan in een programma als Photoshop. Wanneer je de optie “Save for web” gebruikt, optimaliseert photoshop de afbeelding voor online gebruik. 

Ook zijn er handige plugins, zoals ShortPixel, die je helpen bij het comprimeren van afbeeldingen. Online tools als ImageResize en TinyPNG bieden eveneens ondersteuning.

3. Reduceren van het aantal plugins

Plugins zoals hierboven genoemd kunnen een geweldige toevoeging zijn aan je website. Probeer echter bewust te kiezen welke plugins van grote toegevoegde waarde zijn en welke je makkelijker kunt missen. Elke plugin moet namelijk geladen worden, wat de snelheid van je website beïnvloedt. 

4. Snelle en gespecialiseerde hosting

In onze vorige blog hebben we het al benoemd: het type hosting waar je gebruik van maakt kan de snelheid van je website verbeteren. Zo is de performance van een website die gehost is op een VPS, een Virtual Private Server, beter dan een website die gehost is via Shared Hosting. 

Onderstaand overzicht geeft een aantal voorbeelden weer van hoe de algehele performance van websites van onze klanten is verbeterd, nadat ze overgestapt zijn naar onze VPS:

VPS resultaten snellere website

Wanneer we alle klanten meenemen in de resultaten zien we binnen de eerste maand de volgende verbeteringen:

 • – De algehele prestatie van de websites van onze klanten is gestegen met gemiddeld 66%
 • – De gemiddelde laadsnelheid tot een volledig interactieve website is verbeterd van gemiddeld 4,61 seconden naar 2,35 seconden. 

Bij de keuze in type hosting is het belangrijk om in gedachten te houden dat een hogere performance de gebruiksvriendelijkheid van je website verbetert, en tevens bijdraagt aan een betere positie in Google. 

Klaar voor een snellere website?

Het moge duidelijk zijn dat een snelle website van groot belang is om betere resultaten te behalen. Heb je hulp nodig bij het implementeren van bovenstaande tips of ben je benieuwd naar meer tips over hoe je jouw website sneller kunt maken? Neem contact met ons op via het onderstaande formulier, dan kijken we samen hoe we jouw website razendsnel kunnen maken! 

Geschreven door:

Karen van Wees

Karen van Wees

Creatief bezig zijn is Karen haar ding. Ze is dagelijks bezig met SEO proof content schrijven en het creëren van content voor social media voor interne leadgeneratie.

Meer inspiratie

CONTACTFORMULIER

Waar kunnen wij jou bij helpen?

CRUX helpt jou aan snelle en unieke websites & webshops! Laat je gegevens achter via het contactformulier of bel direct naar +31 (0)294 785 156 om de mogelijkheden te bespreken.